“Els estudis son la nostra salvació”

per Montse Tafalla
@TafallaMontse

L’èxit de la jornada que vam organitzar sobre Matrimoni precoç i abandonament escolar el dia 16 de desembre de 2017, ens motiva a continuar treballant en la creació de xarxa per a treballar en un tema que sabem invisibilitzat.
A la jornada vam parlar que en la qüestió del matrimoni precoç com a impediment per a que les noies continuïn la seva formació acadèmica o professional allò legal es limita a allò admissible però que hem d’anar vers allò desitjable: el matrimoni de dones amb recursos personals, culturals i conscients dels seus drets.

 

IMG-20171216-WA0028

La varietat de temes que van sortir ens demostra la quantitat de feina que hem de fer:

Hem parlat de la importància dels factors familiars i de l’entorn socioeconòmic en les decisions relatives a l’educació.

Sabem que encara que les dades oficials ens diuen que les dones tenen millors resultats acadèmics i que inclús l’abandonament escolar dels nois supera el de les noies, és a partir de les relacions de gènere (de poder) determinades per normes, valors, costums i pràctiques, que son generades les desigualtats i que s’orienta a les noies vers a la domesticitat i a les relacions afectives familiars que es “normativitzen” com a prioritàries a la seva professionalitat.

Sense títol

Hem parlat del reforç escolar com a important eina d’ajuda per a una escolarització d’èxit que permeti altres opcions a les joves, de la importància de la comunicació intrafamiliar, de la importància de les noves tecnologies per a generar diferents dinàmiques en les famílies.

Hem de trencar les dinàmiques que vulneren els drets i la dignitat de les dones ja que com clarament es va dir: “quan pateix una dona, pateix tota la família”